Dulce de Leche Cupcakes med Chocolate Cream Cheese frosting
Jag snubblade över fenomenet Dulce de Leche för ett litet tag sedan och kände att detta måste jag testa i cupcakes!
Dulce de Leche är en typ av kolasås som man får genom att köpa en burk Kondenserad Mjölk(se till att den är hel) ta bort etiketten och lägg den i en kastrull, täck med vatten och låt den koka på medelvärme i 2-4 timmar( min fick koka i 2,5 timme). Ju längre burken kokar desta tjockare kola. Kolla till burken då och då och fyll på med vatten vid behov, burken ska alltid vara täckt med vatten.
Jag fick inga kort på den färdiga såsen men googles bildsök hittar ju det mesta: http://www.google.se/search?hl=sv&rlz=1T4GGHP_svSE433SE433&q=dulce%20de%20leche&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1596&bih=656
Den smakar riktigt gott!
Cupcakesen blev till slut så här:
Ena versionen
Andra versionen, dom här fick sig en lite extra piff men varsin prästkrage i sugarpaste
Muffinsen blev väldigt saftiga och goda av Dulce de Lechen
receptet ser ut så här:
Dulce de Leche Cupcakes
2 ägg
125 gram margarin
2,5 dl socker
2-3 msk vaniljsocker
2 dl möjlk
4,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 burk Dulce de Leche
Smält margarinet. Vispa ägg socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Tillsätt smält margarin och mjölk och därefter mjöl bakpulver och salt, och blanda väl.
Därefter tillsätt Dulce de Leche efter smak, jag hade i hela burken ;)
Fördela i muffinsformar i en muffinsplåt och grädda på 175 grader i 20-25 minuter.
Chocolate Cream Cheese Frosting
Ska jag vara hel ärlig är jag hopplös på att följa ett recept, spciellt när det kommer till frostingen, den här gången tog jag smörkrämen som blev över från Red Velvet cupcakesen och fördelade i två skålar. Två skålar för att jag fått för mig att jag ville ha tvåfärgad frosting.
I varje skål hade jag i 2-3 msk Philadelphiaost, och därefter florsocker och kakao.
Florsocker till jag hade en konsisten jag var nöjd med, på en höft räknat kanske 2 dl i varje skål, och kakao tills jag var nöjd med smaken och färgskillanden på dom båda.
Sedan använde jag 2 små engångsspritspåsar, en sort i varje, satte dessa i en stor spritspåse tillsammans med tyllen, det var lite pill men det gick...och så var det bara att spritsa på!
Prästkragarna blev bara för att jag ville testa min nya utstickare, och dom är gjorda i sugarpaste.
Tänkte faktiskt jag skulle försöka göra en frosting med Dulche De Leche i. Har bakat bananmuffins som ska dekoreras :)
Nästa gång jag ger mig på Dulce de Leche blir det i en frosting, tror smaken kommer fram mer där än i själva muffinsen! Smaken är ju löjligt god!