Smultron Cupcakes

Vi har ett litet smultronland i trägården, inhägnat och fint för att inte hundarna ska komma åt :)
Så efter en massa småplockande då och då tyckte jag att jag hade fått ihop tillräckligt mycket smultron för att baka något gott.

Cupcakes så klart ;)



Receptet:
 
Smultroncupcakes


150 gram smör
200 g vit choklad
2 ägg
2,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4-5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
en nypa salt
1,5-2,5 dl bär av valfri sort, jag använde smultron

Smält smöret tillsammans med den vita chokladen
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, tillsätt sedan vaniljsocker, mjölk, och salt
Blanda mjöl och bakpulver i en slål och blanda ner i smeten.
Smultronen hällde jag i en kastrull tillsammans med 1,5 msk socker, lät det precis koka upp innan jag tog av det och lät det svalna. jag valde att göra mos av bären, går alldeles utmärkt att köra lite snabbt med stavmixern.
Så blandar man bara i moset i smeten.

Fyll cupcakesformar och sätt in i ugnen på ca 175 grader i 20 minuter.

Under tiden muffinsen gräddas gjorde jag glasyren.

Marängsmörkräm((Swiss Meringue Buttercream) med vit choklad

2 äggvitor
1, 3/4 dl socker
saft från ½ citron
200 g smör
2-4 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
ca 40 gram vit choklad

Låt smöret stå framme en stund innan du börjar.
Fyll en kastrull med vatten ca halvägs upp, sätt på spisen och låt koka upp.
Blanda äggvitorna, sockret och saften från citronen i en rostfri skål, sedan ska du vispa socket och äggvita kraftigt över vattenbadet. Marängen ska vara så hårt vispad att du kan hålla skålen upp och ner ovanför huvudet utan att den trillar ur. Gör den det måste du vispa mer! Räkna med att hålla på 5-7 minuter
 Om man har en hushållstermometer ska temperaturen i marängen nå cirka 65 grader.
När det är klart tar du skålen från vattenbadet och fortsätter vispa på hög hastighet tills marängen har kallnat helt, räkna med 10 minuters vispande(en hushållsassisten är inte fel till detta).
Under tiden du vispar har du i smöret lite i taget.
När krämen är sval och slät tillsätt vaniljsocker och florsocker. Vill man ha en sötare kräm kan man ha i mer florsocker.
jag valde att tillsätta ca 40 gram smält vit choklad strax efter jag hade haft i smöret.

Ställ dom färdiga muffinsen och glasyren i kyl en stund innan du spritsar på glasyren och toppa sedan med färska smultron :)

Resultatet blev saftiga cupcakes med en fräsch smak av smultron, frostingen var väldigt luftig och god, den smakar inte lika mkt smör och är heller inte lika kompakt som vanlig smörkräm














Kommentarer
Postat av: Dessi - Home and desire

Mums! Så goda! :)

2011-07-21 @ 21:31:32
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Anki J

Mums så sugen man blir när mans er dessa läckerheter!

Tack för att du vill dela med dig!

Kram

2011-07-22 @ 00:56:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0