Rocky Road Cupcakes

Det blev en stor sats Rocky Road Cupcakes denna veckan:
Den här sorten blir gjord här hemma rätt vad det är, receptet finns här:

http://bakingrainbows.blogg.se/2011/july/rocky-road-cupcakes.html

skillnaden är att Marängsmörkrämen inte har någon vit choklad i på dessa, och så är dom dekorerade med blommor i Sugar Paste.











Vanilla/Lemon Macarons

Vanilla/Lemon Macarons




Mitt andra försök att göra Macarons blev aningen mer lyckat än det första :)

Jag anväde samma recept som innan:

100 gram skållade malda mandlar
110 gram äggvita(ca 3 st) dessa ska stå framme ett dygn innan bakning med plastfolie över
200 gram florsocker
4-5 msk socker
saksättning: jag använde kletet inne i 1 vaniljstång

Börja med att vispa äggvitorna med elvisp tills dom precis börjar skumma, ha då i socker en matsked i taget och vispa tills det blivit en fin maräng, du ska kunna hålla den över hvudet utan att den ramlar ur.

Blanda ihop mandel, florsocker och smaksättning och sila ner den i marängen, rör ihop med en slickepott.

Jag färgade min smet gul med pastafärg också :)

Marängblandningen ska sedan i en spritspåse med rundtyll och på bakplåtspapper spritsar man ut små rundlar.
Dessa ska stå till sig minst en timme innan det får sättas i ugnen, det ska bildas en fast yta på varje Macaron.

sen så: 150 grader i ca 10 minuter.

Den här omgången tycker jag(om jag får säga det själv) blec riktigt fina och släta :)

Fyllningen blev en smörkärm med Lemon Curd i, väldigt mumsigt!

Citronsmörkräm

200 gram smör
4 dl florsocker
1 äggula
2-3 msk vaniljsocker
2-3 msk Lemon Curd

Vispa smör, florocker och vaniljsocker slätt, tillsätt äggulan och vispa väl. Smaksätt med Lemon Curd, mngden beror ju självklart på hur stark citronsmak man vill ha. Skulle krämen bli för lös har man bara i lite extra florsocker.




Macarons!

Igår testade jag och kära systern att göra Macarons, vi känner oss ändå riktigt nöjda med resultatet. Kanske inte perfekta till utseendet men det känns rätt lyckat för att vara första gången :)



Receptet vi använde hittade jag på callmecupcake.se, där finns massa fyndiga recept :)

100 gram skållade malda mandlar
110 gram äggvita(ca 3 st) dessa ska stå framme ett dygn innan bakning med plastfolie över
200 gram florsocker
4-5 msk socker
smaksättning( vi gjorde 2 satser en med 1 msk kardemumma och en med 1,5 msk kakao

Vi fick såklart börja med att skålla mandlarna, tråkigt jobb men nu har vi malt mandel till iallafall 3 satser Macarons till.
Därefter finmaldes dom i mixern, detta fick ta sin lilla tid. Sila gärna mjölet efter det är mixat så man slipper undan dom större bitarna som jag kan garantera finns där.

Börja med att vispa äggvitorna med elvisp tills dom precis börjar skumma, ha då i socker en matsked i taget och vispa tills det blivit en fin maräng, du ska kunna hålla den över hvudet utan att den ramlar ur.

Blanda ihop mandel, florsocker och smaksättning och sila ner den i marängen, rör ihop med en slickepott.

Marängblandningen ska sedan i en spritspåse med rundtyll och på bakplåtspapper spritsar man ut små rundlar.
Dessa ska stå till sig minst en timme innan det får sättas i ugnen, det ska bildas en fast yta på varje Macaron.

sen så: 150 grader i ca 10 minuter.



Kardemummasmak

Fyllning

Vi gjorde det hela enkelt för oss och fyllde våra Macarons med vår favoritfrosting på cupcakes:

200 gram smör
4 dl florsocker
2-3 msk vaniljsocker
3-5 msk färskost



Chokladsmak

Alla recept på Macaron jag läst blir man varnad att inte röra för mycket...det hela slutade nog med att jag rörde för lite, första omgången blev rätt "knöliga", andra omgången blev bättre, och övning ger färdighet har jag hört :) Smkade gott gjorde dom iallafall!


RSS 2.0