Dulce de Leche Cupcakes med Chocolate Cream Cheese frosting

Jag snubblade över fenomenet Dulce de Leche för ett litet tag sedan och kände att detta måste jag testa i cupcakes!

Dulce de Leche är en typ av kolasås som man får genom att köpa en burk Kondenserad Mjölk(se till att den är hel) ta bort etiketten och lägg den i en kastrull, täck med vatten och låt den koka på medelvärme i 2-4 timmar( min fick koka i 2,5 timme). Ju längre burken kokar desta tjockare kola. Kolla till burken då och då och fyll på med vatten vid behov, burken ska alltid vara täckt med vatten.

Jag fick inga kort på den färdiga såsen men googles bildsök hittar ju det mesta: http://www.google.se/search?hl=sv&rlz=1T4GGHP_svSE433SE433&q=dulce%20de%20leche&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1596&bih=656
 Den smakar riktigt gott!

Cupcakesen blev till slut så här:



Ena versionen







Andra versionen, dom här fick sig en lite extra piff men varsin prästkrage i sugarpaste




Muffinsen blev väldigt saftiga och goda av Dulce de Lechen

receptet ser ut så här:

Dulce de Leche Cupcakes

2 ägg
125 gram margarin
2,5 dl socker
 2-3 msk vaniljsocker
2 dl möjlk
4,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 burk Dulce de Leche

Smält margarinet. Vispa ägg socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Tillsätt smält margarin och mjölk och därefter mjöl bakpulver och salt, och blanda väl.
Därefter tillsätt Dulce de Leche efter smak, jag hade i hela burken ;)
Fördela i muffinsformar i en muffinsplåt och grädda på 175 grader i 20-25 minuter.

Chocolate Cream Cheese Frosting

Ska jag vara hel ärlig är jag hopplös på att följa ett recept, spciellt när det kommer till frostingen, den här gången tog jag smörkrämen som blev över från Red Velvet cupcakesen och fördelade i två skålar. Två skålar för att jag fått för mig att jag ville ha tvåfärgad frosting.

I varje skål hade jag i 2-3 msk Philadelphiaost, och därefter florsocker och kakao.
Florsocker till jag hade en konsisten jag var nöjd med, på en höft räknat kanske 2 dl i varje skål, och kakao tills jag var nöjd med smaken och färgskillanden på dom båda.

Sedan använde jag 2 små engångsspritspåsar, en sort i varje, satte dessa i en stor spritspåse tillsammans med tyllen, det var lite pill men det gick...och så var det bara att spritsa på!

Prästkragarna blev bara för att jag ville testa min nya utstickare, och dom är gjorda i sugarpaste.



Gladiatiortårta

Till min lilla pappas födelsedag var det beställt en vanlig enkel gräddtårta med jordgubbar "ingen sån där svåle" pappa ville med andra ord inte ha någon Sugarpaste eller marsipan på sin tårta.

Efter lite funderande blev det en tårta med Sockerkaksbotten, jag erkänner också, jag fuskade och köpte färdig.
Den fylldes iallafall med Glasskräm, vanlig vaniljkräm blandad med vispad grädde. Och Romerska bågarfluff, för Romerska bågar är en favorit!

Enkelt att göra också: ca 100 gram Romerska bågar och 3 dl vispgrädde i en kastrull. Låg värme på spisen, grädden får inte koka! Det ska bara bli precis så varmt så chokladen smälter.
Sedan måste blndningen står i kyl minst 6 timmar! Försöker man vispa den tidigare skär den sig och blir riktigt äcklig. När den är kyld vispa den tills den är som hårt vispad grädde. Jag hackade resterande Romerska bågar och blandade i fluffet.

Tårtan blev sedan spritsad med vispad grädde och dekorerad med jordgubbar, ännu mer romerska bågar och Noblesse apelsin.

Resultet:






 

Pappa döpte den till "Gladiatiortårtan" :)


Red Velvet Cupcakes

Jag har funderat länge på att prova på Red Velvet Cupcakes, till slut fick det bli av. Här är resultatet:



Riktigt fina om jag får tycka det själv :)



Jag älskar min nya tyll, den är väldigt lätt att spritsa med och visst blev det staylish med rosorna?


Min nya tyll är underbar! Otroligt lätt att spritsa med och visst blev det väldigt staylish med rosor på cupcakesen?


Färgen blev mer Hallonröd än klarröd som man sett på bilder, men den känns ändå helt godkänd

Insidan blev mer hallonröd än klarröd som man ser på bilder, mend en känns ändå helt godkänd. Och dom blev jättegoda!

100g smör, rumstempererat
3dl socker
2ägg
45ml röd hushållsfärg
2 msk kakao
2-3 tsk vaniljsocker
1 2/3dl mjölk
2/3msk äppelcidervinäger
2/3tsk salt
3 3/4dl mjöl
2/3tsk äppelcidervinäger
2/3tsk bikarbonat(fanns inte hemma så jag använde bakpulver)


Blanda mjölken med 2/3msk äppelcidervinäger. Under tiden mjölkblandningen står till sig Rrör smöret och sockret till en mjuk kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Blanda kakao, karamellfärg och vaniljsocker ordentligt. Häll det lite i taget i äggsmeten och vispa noga. Häll i salt och mjöl och rör tills allt gått ihop. Blanda äppelcidervinäger med bikarbonat och tillsätt det i smeten, blanda till en jämn, slät smet. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna, den räcker till 14st cupcakes. Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.











RSS 2.0