Gladiatiortårta

Till min lilla pappas födelsedag var det beställt en vanlig enkel gräddtårta med jordgubbar "ingen sån där svåle" pappa ville med andra ord inte ha någon Sugarpaste eller marsipan på sin tårta.

Efter lite funderande blev det en tårta med Sockerkaksbotten, jag erkänner också, jag fuskade och köpte färdig.
Den fylldes iallafall med Glasskräm, vanlig vaniljkräm blandad med vispad grädde. Och Romerska bågarfluff, för Romerska bågar är en favorit!

Enkelt att göra också: ca 100 gram Romerska bågar och 3 dl vispgrädde i en kastrull. Låg värme på spisen, grädden får inte koka! Det ska bara bli precis så varmt så chokladen smälter.
Sedan måste blndningen står i kyl minst 6 timmar! Försöker man vispa den tidigare skär den sig och blir riktigt äcklig. När den är kyld vispa den tills den är som hårt vispad grädde. Jag hackade resterande Romerska bågar och blandade i fluffet.

Tårtan blev sedan spritsad med vispad grädde och dekorerad med jordgubbar, ännu mer romerska bågar och Noblesse apelsin.

Resultet:






 

Pappa döpte den till "Gladiatiortårtan" :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0